Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2010

Εφοριακοί και Τελωνειακοί σε μετωπική με την Κυβέρνηση.

Οι αντιδράσεις σχετικά με τις μειώσεις μισθών και περικοπές επιδομάτων που θα δουν οι δημόσιοι υπάλληλοι, για τις οποίες είναι αποφασισμένη να προχωρήσει η κυβέρνηση βρίσκουν αντιμέτωπους με τη Κυβέρνηση τους εφοριακούς.
Επάνω στους...οποίους όμως βασίζεται η αύξηση των δημοσίων εσόδων.
Το χορό των απεργιακών κινητοποιήσεων ξεκινούν οι εφοριακοί και οι τελωνειακοί, στις 4 και 5 Φεβρουαρίου, ενώ θα συμμετάσχουν και στην 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ, στις 10 του ίδιου μήνα.
Στην κυβέρνηση φοβούνται ωστόσο ότι, οι κινητοποιήσεις θα τινάξουν στον αέρα τον προϋπολογισμό, με ορατό τον κίνδυνο να υποστούν καθίζηση τα φορολογικά έσοδα.
Οι εφοριακοί δέχονται μείωση αποδοχών κατά 8%, σε καμία περίπτωση όμως ποσοστό της τάξης του 25%, που έχει δρομολογήσει η κυβέρνηση.
Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εφοριακών Υπαλλήλων Γιάννης Γρίβας, δήλωσε ότι, ο κλάδος τους αποδέχεται το πάγωμα των μισθών και την κατάργηση της αυτοτελούς φορολόγηση, όχι όμως άλλες περικοπές στο εισόδημά του.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Einai h stigmi pou prepei to kratos na mas peisei oti prepei na tous akousoume.opote oi prwtoi 8a fane ksylo gia na paradeigmatistoume oi ypoloipoi.
kala 8a kanoun na kateboun prwtoi oi eforiakoi kai telwniakoi.
Kai rigmenoi Kai darmenoi.
Tipota telika den menei atimorito..ta gegonota pou 8a akolou8isoun 8a mas ma8oun polla.