Ξενοδόχοι, τουριστικοί παράγοντες και επιχειρηματίες φοβούνται ότι οι συστάσεις αυτές θα εξελιχθούν σε ντόμινο τουριστικών οδηγιών, με τραγικές συνέπειες για τη «βαριά» βιομηχανία της χώρας, τον τουρισμό. Εσπευσμένα από χτες το πρωί ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, Π. Γερουλάνος, ανέλαβε πρωτοβουλίες, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το αρνητικό κλίμα που έχει δημιουργηθεί, ενώ στον ΕΟΤ συστάθηκε ειδική επιτροπή διαχείρισης κρίσεων.
Σε μια τουριστική σεζόν που ξεκίνησε με τους χειρότερους οιωνούς, με μείωση των προκρατήσεων, που κυμαίνεται από 10% έως 20%, τα τραγικά γεγονότα της Τετάρτης στην Αθήνα, με το θάνατο των τριών ανθρώπων, έχουν πυροδοτήσει κλίμα ανησυχίας σε όσους προγραμματίζουν να επισκεφτούν την Ελλάδα το καλοκαίρι, κυρίως όμως στους επιχειρηματίες του τουρισμού, που αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο ακυρώσεων από σημαντικές αγορές, όπως η Βρετανία, που διακινεί περισσότερα από 2,5 εκατ. τουρίστες κάθε καλοκαίρι στην Ελλάδα, αλλά και τη Βουλγαρία και τις βαλκανικές χώρες, που αποτελούν το «σωσίβιο» τους ελληνικού τουρισμού τα τελευταία χρόνια.
Δεν υπάρχουν ακυρώσεις
Σύμφωνα με πληροφορίες, το τελευταίο 24ωρο σημειώθηκαν μεμονωμένες ακυρώσεις κρατήσεων, κυρίως σε ξενοδοχεία και εκδρομικά πακέτα που περιελάμβαναν την πόλη της Αθήνας.
«Πρέπει να διευκρινίσουμε ότι πρόκειται για συστάσεις και όχι για ταξιδιωτικές οδηγίες। Στη Χαλκιδική δεν έχουμε ακυρώσεις, όμως είμαστε σε συνεχής επαφές και συνεννοήσεις για να μη δημιουργηθούν προβλήματα. Λόγω της μεταφοράς της αργίας της Πρωτομαγιάς στη Βουλγαρία, αυτό το τριήμερο αναμένουμε πάνω από 6.000 Βούλγαρους στη Χαλκιδική», τόνισε ο Γρηγόρης Τάσιος, πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Χαλκιδικής.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου