Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2010

ΕΝΤΑΧΘΗΚΕ ΣΤΟ ΕΣΠΑ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΗΣ ΠΟΡΤΑΡΙΑΣ

Θετικά αξιολογήθηκε και επιλέχτηκε για χρηματοδότηση η πρόταση που υπέβαλε η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Χαλκιδικής στην Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, για το έργο «Κατασκευή νέου σχολικού κτιρίου και αναβάθμιση του υφιστάμενου Δημοτικού Σχολείου του Τ.Δ. Πορταριάς του Δήμου Μουδανιών.

Το έργο προϋπολογισμού 1.150.000 ευρώ εντάχθηκε στον άξονα «7 Αειφόρος Ανάπτυξη και Ποιότητα ζωής στην ΠΚΜ» του Επιχειρησιακού Προγράμματος Μακεδονίας – Θράκης 2001 – 2013.

ΓΡ.ΤΥΠΟΥ

Το νέο διδακτήριο της Πορταριάς, ωφέλιμου χώρου 330 τ.μ., θα περιλαμβάνει τρείς αίθουσες διδασκαλίας, γραφείο δασκάλων, χώρους υγιεινής και βοηθητικούς. Στο υφιστάμενο κτίριο θα γίνουν εργασίες αναβάθμισης, ενώ στον αύλειο χώρο του Σχολείου θα γίνουν εργασίες διαμόρφωσης.

Ο Νομάρχης κ. Αστέριος Ζωγράφος έκανε την παρακάτω δήλωση:
«Μετά από συντονισμένες προσπάθειες που κάναμε καταφέραμε να εντάξουμε στο ΕΣΠΑ και το τρίτο κατά σειρά σχολικό κτίριο της Πορταριάς προϋπολογισμού 1,150.000 ευρώ, μετά από τα σχολεία της Ν. Καλλικράτειας και της Ν. Τρίγλιας. Για εμάς είναι ιδιαίτερα σημαντικό το γεγονός ότι οι κτιριακές υποδομές στην εκπαίδευση ενισχύονται με τρεις νέες, σύγχρονες σχολικές μονάδες συνολικού προϋπολογισμού 6.000.000 ευρώ και πιστεύω ότι πολύ σύντομα θα ξεκινήσει η υλοποίησή τους. Το επόμενο διάστημα αναμένουμε την ένταξη και άλλων δύο σχολείων της Γαλάτιστας και της Συκιάς.Ικανοποιούμε έτσι ένα πάγιο αίτημα των Δήμων, των μαθητών, των γονέων και των εκπαιδευτικών των περιοχών αυτών και ευχόμαστε αυτή η προσπάθεια που κάνουμε να βρει ανταπόκριση από τους μαθητές μας ώστε να βελτιώσουν τις επιδόσεις τους όπως όλοι μας περιμένουμε».

Δεν υπάρχουν σχόλια: