Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2010

ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΗΛΙΚΟΥΣ ΟΔΗΓΟΥΣ

Σήμερα πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο γραφείο του Αντινομάρχη Παιδείας κ. Διονύση Αριστοτελίδη, στην οποία συμμετείχαν ο Δ/ντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, ο Δ/κτής της Τροχαίας, εκπρόσωπος της ΕΛΜΕ, εκπρόσωπος της Ομασπονδίας Γονέων και Κηδεμόνων Α/θμιας και Δ/θμιας Εκπαίδευσης και είχε ως στόχο την πρόσληψη μέτρων προκειμένου να αποφευχθεί η οδήγηση οχημάτων από ανήλικους μαθητές.

Αποφασίστηκε η διοργάνωση ομιλιών σε κάθε σχολείο με πρωτοβουλία της Β΄θμιας και της Τροχαίας, η διανομή φυλλαδίων σε όλους τους μαθητές ώστε να ενημερωθούν για τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις τους, και η αποστολή στις διευθύνσεις των σχολείων ενός κειμένου με τη μορφή παραίνεσης-ανακοίνωσης για να παρθούν άμεσα μέτρα.
Μετά το πέρας της σύσκεψης ο αρμόδιος Αντινομάρχης προέβη στην ακόλουθη δήλωση: «Η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση δείχνει με κάθε τρόπο το ανθρώπινό της πρόσωπο και δηλώνει απερίφραστα ότι στέκεται πάντα δίπλα στα προβλήματα του λαού της Χαλκιδικής. Το γεγονός του θανάτου της μικρής μαθήτριας στην Όλυνθο μας συγκλόνισε όλους. Στη σημερινή σύσκεψη πάρθηκαν σειρά μέτρων και προτάθηκαν συγκεκριμένες λύσεις για την αποφυγή επανάληψης ανάλογου περιστατικού. Τα παιδιά πρέπει να καταλάβουν άμεσα τη μεγάλη ευθύνη που έχει κανείς όταν οδηγεί τόσο για τον εαυτό του και τους συνεπιβάτες όσο και για τους γύρω του. Ας ευχηθούμε το τελευταίο περιστατικό να είναι και το τελευταίο θύμα νεαρού μαθητή στο δρόμο».

Δεν υπάρχουν σχόλια: