Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2010

ΕΝΤΑΧΘΗΚΑΝ ΣΤΟ ΕΣΠΑ ΔΥΟ ΣΧΟΛΙΚΑ ΚΤΙΡΙΑ ΣΤΗ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ

Με την υπ’ αριθμ. 1025/08-02-2010 απόφαση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Μακεδονία - Θράκη 2007 – 2013» το έργο «Δωδεκαθέσιο Δημοτικό Σχολείο στο Τ.Δ. Ν. Καλλικράτειας» με κωδικό MIS 277121, συνολικού προϋπολογισμού 3.460.000,00 ευρώ.

Επίσης με την υπ’ αριθμ. 1026/08-02-2010 απόφαση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Μακεδονία - Θράκη 2007 – 2013» το έργο «Προσθήκη κατ’ επέκταση διώροφου κτιρίου με ημιυπόγειο στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Ν. Τρίγλιας και βελτιώσεις στο υφιστάμενο κτίριο» με κωδικό MIS 277151, συνολικού προϋπολογισμού 1.400.000,00 ευρώ.

ΓΡ.ΤΥΠΟΥ

Η σημαντική αυτή εξέλιξη που ικανοποιεί ένα πάγιο αίτημα των δύο Δήμων και της εκπαιδευτικής κοινότητας δημοσιοποιήθηκε σήμερα από το Νομάρχη Χαλκιδικής κ. Αστέριο Ζωγράφο σε συνέντευξη που παραχώρησε παρουσία του Αντινομάρχη κ. Ιωάννη Τζίτζιου, του Δημάρχου Τρίγλιας κ. Κων/νου Ζγουρή και των Αντιδημάρχων Καλλικράτειας κων Αθανάσιου Λαφτσόγλου και Ιωάννη Ράνου.
Το νέο διδακτήριο της Ν. Καλλικράτειας, ωφέλιμου χώρου 2.054 τ.μ., θα διαθέτει δεκατρείς αίθουσες διδασκαλίας, βιβλιοθήκη, αίθουσες πολλαπλών χρήσεων και ηλεκτρονικών Υπολογιστών, εργαστήρια, γραφεία, αποδυτήρια, χώρους υγιεινής και αύλειο χώρο επιφάνειας 6.732 τ.μ.
Στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Ν. Τρίγλιας προβλέπεται η κατασκευή προσθήκης κατ’ επέκταση διώροφου κτιρίου με ημιυπόγειο, ωφέλιμων χώρων 1.044 τ.μ. και βελτιώσεις στο υφιστάμενο κτίριο. Το νέο διδακτήριο θα διαθέτει αίθουσες διδασκαλίας, πολλαπλών χρήσεων, ηλεκτρονικών Υπολογιστών και αθλοπαιδιών, βιβλιοθήκη, εργαστήρια, γραφεία, αποδυτήρια και χώρους υγιεινής.

Ο Νομάρχης κ. Αστέριος Ζωγράφος έκανε την παρακάτω δήλωση:

«Με ιδιαίτερη χαρά ανακοινώνουμε τις επιτυχίες ένταξης των δύο σχολικών κτιρίων της Ν. Καλλικράτειας και της Ν. Τρίγλιας στο πρόγραμμα ΕΣΠΑ. Επιτυχίες που ήρθαν μέσα από την έντονη συνεργασία της Νομαρχίας με τους δύο Δήμους.
Τα δύο νέα σχολικά συγκροτήματα θα εξασφαλίσουν τη δυνατότητα στα παιδιά των περιοχών αυτών να μορφώνονται και να ψυχαγωγούνται μέσα σε ασφαλές, υγιεινό και σωστό παιδαγωγικό περιβάλλον. Θα συνεχίσουμε τις προσπάθειές μας και για την επισκευή των σχολικών μονάδων στους συγκεκριμένους Δήμους μέσα από το σχετικό έργο που ήδη δημοπρατήσαμε με προϋπολογισμό 2.750.000 €.
Τονίζουμε ότι είμαστε ο μοναδικός Νομός της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας που κατόρθωσε να εντάξει έργα σχολικής στέγης στο ΕΣΠΑ και αναμένουμε στο εγγύς μέλλον την ένταξη άλλων τριών έργων των Δημοτικών Σχολείων Γαλάτιστας, Πορταριάς και το Γυμνάσιο- Λύκειο Συκιάς.
Είμαστε παρόντες στα προβλήματα του τόπου μας και μέσα από τη συνεργασία και την ενότητα πετύχαμε τα καλύτερα αποτελέσματα τα οποία βεβαίως θα ωφελήσουν τις τοπικές κοινωνίες και κυρίως τους μαθητές μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια: