Σάββατο 27 Μαρτίου 2010

Α.Σαμαράς:Στην πρώτη γραμμή για την ελληνική οικονομία

Πλάτη για την Ελλάδα συνεχίζει να βάζει ο Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος θεωρεί πως η αξιωματική αντιπολίτευση σε μια τόσο δύσκολη συγκυρία για τη χώρα θα πρέπει να οδεύει στο δρόμο της υπευθυνότητας και της συναίνεσης. Ο πρόεδρος της Ν.Δ., μετά τον κύκλο επαφών που είχε με μοναδικό σκοπό να βελτιώσει το κλίμα για τη χώρα μας δίνοντας παράλληλα τη δική του μάχη για τη μείωση του κόστους δανεισμού της Ελλάδας, συνέχισε να κινείται σε αυτή τη λογική και στις Βρυξέλλες.
Ο κ. Σαμαράς ενημέρωσε χθες τους ηγέτες των κυβερνήσεων της Ε.Ε., που ανήκουν στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, για τις θέσεις του, ζητώντας τους παράλληλα να αποφύγουν τη λύση του ΔΝΤ.
«Οπως στην Ελλάδα, παλεύω για μέτρα-“ανάσες”, για την τόνωση της oικονομίας, έτσι εδώ πέρα, σήμερα, έδωσα τη μάχη για τη μείωση του κόστους δανεισμού της χώρας». Ο κ. Σαμαράς περιέγραψε την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας, επεσήμανε στους ηγέτες πως ο ελληνικός λαός, πέραν των ήδη σκληρών μέτρων, που υπάρχουν, δεν μπορεί να αντέξει, άλλα και τους εξέφρασε την έντονη ανησυχία του για το ενδεχόμενο ενός φαύλου κύκλου της ύφεσης.
«Ως Ευρωπαίος», τόνισε ο κ. Σαμαράς «τους είπα ότι είμαι ξεκάθαρα εναντίον της λύσης του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου. Οφείλω, όμως, να πω ότι η πλειοψηφία ήταν υπέρ». Ο πρόεδρος της Ν.Δ., μιλώντας στους Ευρωπαίους ηγέτες, ήταν σαφής, ζητώντας τους να σταθούν αλληλέγγυοι: «Εχετε μπροστά σας κάποιον που από 37 ετών υπέγραψε τη συνθήκη του Μάαστριχτ που ήταν ενοποιητική για την Ευρώπη, ως εκ τούτου έχω τη δυνατότητα να σας ζητήσω με όλη μου τη δύναμη να σταθείτε αλληλέγγυοι».........

ΟΜΙΛΙΑ ΣΕ ΟΜΟΓΕΝΗΣ ΤΟΥ ΒΕΛΓΙΟΥ

«Πάνω απ’ όλα το εθνικό συμφέρον,
μετά ο καταμερισμός των ευθυνών»


Διαβάστε περισσότερα....

Δεν υπάρχουν σχόλια: