Σάββατο 27 Μαρτίου 2010

ΔΩΡΕΑΝ ΑΣΥΡΜΑΤΟ INTERNET ΣΤΗΝ ΑΡΝΑΙΑ

Εκδήλωση παροχής πληροφοριών και οδηγιών για τη δωρεάν χρήση του ασύρματου ιντερνέτ πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Αρναία παρουσία του Νομάρχη κ. Αστέριου Ζωγράφου, του Αντινομάρχη κ. Ιωάννη Τζίτζιου και του Δημάρχου Αρναίας κ. Λάζαρου Λαζάρου. Η εκδήλωση έγινε στον αύλειο χώρο του Λυκείου και την παρακολούθησαν μαθητές και κάτοικοι της περιοχής. Το κοινό ενημερώθηκε για τα πλεονεκτήματα της δωρεάν ασύρματης πρόσβασης στο διαδίκτυο των κατοίκων και των επισκεπτών της Χαλκιδικής για την ανάπτυξη του τουρισμού, του πολιτισμού, και της επιχειρηματικότητας.

Οι μαθητές έχουν πλέον τη δυνατότητα να συνδέονται ασύρματα και δωρεάν στο διαδίκτυο για την αναζήτηση πληροφοριών και στοιχείων που σχετίζονται με τη διδακτέα ύλη αλλά όχι με ιστότοπους ξένους προς το αντικείμενό τους. Στο τέλος της εκδήλωσης ο Νομάρχης διένειμε δώρα στους μαθητές. Η δωρεάν ασύρματη πρόσβαση στο ιντερνέτ εφαρμόζεται σε 4 επιλεγμένες περιοχές του νομού (Αρναία, Γαλάτιστα, Πολύγυρο και Συκιά) στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Κοινωνία της Πληροφορίας» που υλοποιείται από τη Νομαρχία Χαλκιδικής.
Ο Νομάρχης κ. Αστέριος Ζωγράφος έκανε την παρακάτω δήλωση:
« Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που βρίσκομαι στο λύκειο της Αρναίας, ένα ιστορικό σχολείο που μου θυμίζει τα μαθητικά μου χρόνια, ένα σχολείο που συνεχώς διακρίνεται για τις επιτυχίες του. Ξεκινήσαμε από εδώ την εφαρμογή της δωρεάν ασύρματης πρόσβασης στο διαδίκτυο και πιστεύω ότι δίνουμε με αυτό τον τρόπο τη δυνατότητα στους μαθητές μας να επιμορφώνονται μέσω των νέων τεχνολογιών.
Προσπαθούμε να εκμεταλλευτούμε όλα τα σχετικά προγράμματα που τρέχουν. Ήδη καταθέσαμε διάφορες προτάσεις ύψους δώδεκα εκατομμυρίων ευρώ στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ και αναμένουμε τις σχετικές εγκρίσεις».
Ο Νομάρχης ανακοίνωσε επίσης την πλήρη ανακατασκευή του κτιρίου του Λυκείου Αρναίας η οποία θα κοστίσει πεντακόσιες είκοσι χιλιάδες ευρώ. Το έργο δημοπρατήθηκε και αναμένεται τον ερχόμενο Σεπτέμβριο να παραδοθεί σε χρήση ώστε οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί να έχουν ένα σωστό σχολείο.


Δεν υπάρχουν σχόλια: