Παρασκευή 23 Απριλίου 2010

ΔΙΗΜΕΡΟ ΑΣΚΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ

Στο πλαίσιο του διημέρου εκπαιδευτικών ασκήσεων διάσωσης και πυρόσβεσης με την επωνυμία ¨Καρατάσσος 2010¨που συνδιοργανώνεται από την Ομάδα Πυροπροστασίας Εθελοντών Χαλκιδικής (ΟΠΕΑΝ) και την Επίλεκτη Ομάδα Ειδικών Αποστολών Δήμου Πειραιά με την υποστήριξη της  Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Χαλκιδικής, παραχωρήθηκε συνέντευξη τύπου στο Διοικητήριο της Νομαρχίας.
Το διήμερο των ασκήσεων αποτελεί συνέχεια των προσπαθειών της Νομαρχίας για την προώθηση και ενδυνάμωση του εθελοντισμού στη Χαλκιδική. Την ευθύνη των ασκήσεων έχει η Ομάδα Πυροπροστασίας Εθελοντών Χαλκιδικής (ΟΠΕΑΝ) και θα διεξαχθούν στις εγκαταστάσεις της ΟΠΕΑΝ στον Όρμο Παναγίας Αγ. Νικολάου.
Ώρα έναρξης Σάββατο 24/4/10 11:00 Λήξη ώρα 15:00.
Ώρα έναρξης Κυριακή 25/4/10 11:30 Λήξη ώρα 14:00.
 
Πριν από την άσκηση θα πραγματοποιηθεί ομιλία του Διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Χαλκιδικής κ. Στυλιανού Αμπαρά.
Σκοπός των ασκήσεων στις οποίες θα συμμετέχουν δέκα έξι Εθελοντικές Ομάδες από όλη την Ελλάδα είναι η απόκτηση εμπειρίας των εθελοντών στην αντιμετώπιση δασικών πυρκαγιών και εκτάκτων περιστατικών αλλά και η προσέλκυση νέων μελών στις εθελοντικές ομάδες.
Η Διοίκηση της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Χαλκιδικής έχει αποδείξει έμπρακτα τη στήριξη όλων των εθελοντικών ομάδων του νομού με την παροχή σύγχρονου μηχανολογικού εξοπλισμού.
Ο Νομάρχης κ. Αστέριος Ζωγράφος διαβεβαίωσε ότι η προσπάθεια αυτή θα συνεχιστεί ώστε οι εθελοντικές ομάδες να παρουσιάζουν πλήρη ετοιμότητα τόσο για την προστασία του φυσικού πλούτου της Χαλκιδικής όσο και για την αντιμετώπιση ακραίων καιρικών φαινομένων.
Οι διοργανωτές καλούν τους πολίτες να επιβραβεύσουν με την παρουσία τους την προσπάθεια και το έργο των ανθρώπων αυτών, για να δοθεί και μια νέα πνοή στην προσπάθεια του εθελοντισμού που τόσο ανάγκη έχει ο τόπος μας και η κοινωνία.
Οι εθελοντές θα τιμήσουν το Νομάρχη για την προσφορά του, σε εκδήλωση που θα γίνει το Σάββατο 24/4/2010 ΏΡΑ  20:30 στην Ταβέρνα Σ. Γρίβα στον Αγ. Νικόλαο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: