Δευτέρα 17 Μαΐου 2010

5,5 εκατομμύρια χρωστάει στην εφορία ο Τόλης Βοσκόπουλος

- 17 χρόνια φορολογική ασυλία

- Προς αποπομπή η Αντζελα Γκερέκου;

- Δεν έχει πληρώσει από το 1993 φόρο εισοδήματος ή άλλο φόρο

Ανοικτό το ενδεχόμενο αποπομπής της Αντζελας Γκερέκου, συζύγου του Τόλη Βοσκόπουλου και υφυπουργού πολιτισμού και Αθλητισμού, από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο.

"Αν υπάρχει κάτι πιο συγκεκριμένο θα πάρουμε θέση γιατί θέλουμε να στείλουμε μήνυμα ευνομίας", είπε χαρακτηριστικά.

Και τι πιο συγκεκριμένο, θα αναρωτηθεί κανείς, από το έγγραφο που δημοσιεύει η εφημερίδα “Ελευθεροτυπία” σύμφωνα με το οποίο, το συνολικό ποσό της οφειλής του Τόλη Βοσκόπουλου είναι 5.501.901,55 ευρώ.

Από την  εφημερίδα "Ελευθεροτυπία". Από την εφημερίδα "Ελευθεροτυπία".

Το κεφάλαιο είναι 3.169.449,80 και οι προσαυξήσεις 2.315.085,80 ευρώ, ποσό που έχει βεβαιωθεί εδώ και αρκετό καιρό και πλέον είναι ληξιπρόθεσμο.

Η εφορία έχει προχωρήσει σε κατασχέσεις ακινήτων του τραγουδιστή, ενώ έχει ζητήσει και την ποινική του δίωξη.

Ο Τόλης Βοσκόπουλος έχει κάνει προσφυγές στη Δικαιοσύνη για εξαφάνιση του χρέους, ενώ αντίστοιχες κινήσεις έκανε και προς την αρμόδια επιτροπή του Υπουργείου Οικονομικών, ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες οι προσπάθειες αυτές έπεσαν στο κενό.

Στο μηχανογραφικό προφίλ που έχει συνταχθεί το 2009 η ΙΓ' ΔΟΥ Αθηνών για τον κ. Βοσκόπουλο και την σύζυγό του νυν υφυπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού Αντζελα Γκερέκου, φαίνεται οτι από το 1993 μέχρι σήμερα δεν έχει πληρωθεί ο φόρος εισοδήματος.
Το κεφάλαιο είναι 3.169.449,80 και οι προσαυξήσεις 2.315.085,80 ευρώ, ποσό που έχει βεβαιωθεί εδώ και αρκετό καιρό και πλέον είναι ληξιπρόθεσμο.

Σημειώνεται οτι σύμφωνα με την εφημερίδα, η ΔΟΥ ΙΓ Αθηνών όποια προσπάθεια και να έκανε έπεφτε στο κενό!
ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: