Τετάρτη 26 Μαΐου 2010

«Κανόνι» στην Ήπειρο από μεγάλη κατασκευαστική.

Στον αέρα βρίσκονται δεκάδες επενδύσεις ενταγμένες στον Αναπτυξιακό Νόμο και στα όρια της χρεοκοπίας δεκάδες επιχειρηματίες που θέλησαν να επενδύσουν, αλλά έπεσαν θύματα κατασκευαστικής εταιρίας και μάλιστα με μία μέθοδο που μπορεί να αγγίζει τα όρια της απάτης.

Η κατασκευαστική ουσιαστικά έχει χτυπήσει «κανόνι» αφού πρώτα προεξόφλησε δεκάδες επιταγές από επενδυτές χωρίς ποτέ να ολοκληρώσει το φυσικό αντικείμενο.
Πρόκειται για την εταιρία
Polygons
που έχει έδρα στα Γιάννινα και τα τελευταία τρία χρόνια βρέθηκε να μονοπωλεί τον κατασκευαστικό
της Ηπείρου. Κυρίως αναλάμβανε επενδύσεις που ήταν ενταγμένες στον Αναπτυξιακό Νόμο και σήμερα έχει αφήσει στην κυριολεξία στα κρύα του λουτρού πάνω από είκοσι επενδυτές στο Νομό Ιωαννίνων.
Είχε αναλάβει να παραδώσει τις επιχειρήσεις τους με το κλειδί στο χέρι, όμως εδώ και αρκετό χρονικό διάστημα, οι υπεύθυνοι της εταιρίας είναι ουσιαστικά εξαφανισμένοι και φυσικά δεν απαντούν στις επίμονες αναζητήσεις των πελατών τους.
Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, δεν πρόκειται απλά για ένα «κανόνι» που σκάει στην αγορά λόγω και της οικονομικής κρίσης.

Η υπόθεση είναι αρκετά περίπλοκη και φαίνεται ότι σε αυτή εμπλέκονται στελέχη τραπεζών αλλά και υπηρεσιών που είναι επιφορτισμένα με τους απαραίτητους ελέγχους.
Ουσιαστικά όλα ξεκινούσαν με την ένταξη μιας επένδυσης στον Αναπτυξιακό. Οι υπεύθυνοι της συγκεκριμένης εταιρίας υπόσχονταν στους επενδυτές ότι θα τους βγάλουν τσάμπα την επιχείρηση με το σύστημα της υπερτιμολόγησης. Πρακτικά αυτό σημαίνει και εικονικά ή πλαστά τιμολόγια.
Οι επενδυτές προχωρούσαν έτσι στην εκχώρηση της επιχορήγησης και στην έκδοση επιταγών. Οι επιταγές προεξοφλούνταν με πλαφόν από τις τράπεζες.
Σε ορισμένες περιπτώσεις, ίσως τις αρχικές που είχε αναλάβει η εταιρία, ανταποκρίθηκε και ολοκλήρωσε τις επενδύσεις.
Διαβάστε περισσότερα....

Δεν υπάρχουν σχόλια: