Τετάρτη 25 Αυγούστου 2010

Αρθρο «ΞΕΦΤΙΛΑ» του Παπανδρέου


Ο πρωθυπουργός, σε άρθρο του στην ιστοσελίδα της κυβέρνησης,  συνεχίζει να  αναφέρεται στην απώλεια της εθνικής κυριαρχίας
Οι βαθύτατες θεσμικές αλλαγές στην λειτουργία του κράτους αποτελούν την βασικότερη παράμετρο της προσπάθειας της ελληνικής κυβέρνησης, υπογραμμίζει σε άρθρο του στην ιστοσελίδα της κυβέρνησης (http://government.gov.gr/) ο πρωθυπουργός Γιώργος Α. Παπανδρέου.

Ο κ. Παπανδρέου εκτιμά ότι οι αναλύσεις ορισμένων διεθνών ΜΜΕ, αλλά και τεχνοκρατών, που "αντιμετωπίζουν την τιτάνια προσπάθεια που κάνουμε για να βγάλουμε μια για πάντα την Ελλάδα από την κρίση, απλά ως ζήτημα ανταπόκριση της χώρας στις δανειακές της υποχρεώσεις, υποτιμούν την βασική αυτή παράμετρο".

"Πιθανόν κάποιοι να.........

ενδιαφέρονται μόνον να τα βγάλει πέρα η Ελλάδα για τους δικούς τους λόγους.

Εμείς, όμως, πρέπει να αγωνιστούμε και για το σήμερα και για το αύριο της χώρας", αναφέρει ο κ. Παπανδρέου και προσθέτει ότι αποτελεί εθνικό χρέος η αποκατάσταση της κυριαρχίας μας στην πορεία της οικονομίας και του τόπου, "κυριαρχία που τρώθηκε από τις εγκληματικές για τον τόπο πολιτικές της προηγούμενης κυβέρνησης. Είναι εθνικό μας χρέος να σταματήσουμε την εξάρτηση της χώρας από ξένες επιτηρήσεις".

"Πιστεύω βαθειά ότι η αποκατάσταση της εθνικής μας κυριαρχίας περνάει μέσα από μεγάλες δημοκρατικές αλλαγές για τη δημιουργία μιας πολιτείας που εγγυάται δικαιώματα, ανακατανέμει δίκαια τον παραγόμενο πλούτο, τον αξιοποιεί σωστά και ορθολογικά ώστε να παρέχει εργαλεία και να διασφαλίζει δυνατότητες σε κάθε πολίτη", τονίζει μεταξύ άλλων ο κ. Παπανδρέου.
Αναγνωρίζοντας ότι θα απαιτηθεί χρόνος, ο πρωθυπουργός επισημαίνει ότι ο πολιτικός κόσμος της χώρας και η εκλεγμένη κυβέρνηση οφείλουν να κάνουν το πρώτο βήμα, ενώ αναφερόμενος στο μέχρι τώρα έργο της κυβέρνησης σημειώνει πως ήδη κάναμε τα πρώτα μεγάλα θεσμικά βήματα, ενώ "ποτέ άλλοτε μία κυβέρνηση δεν πήρε τόσο σημαντικές αποφάσεις, σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα, για να εμπεδώσει συνθήκες αξιοκρατίας, διαφάνειας και λογοδοσίας στο δημόσιο βίο, ώστε να αρχίσουν να μπαίνουν επιτέλους κανόνες στη λειτουργία του κράτους, που προστατεύουν τα δικαιώματα κάθε Έλληνα πολίτη και δεν αποδίδουν προνόμια σε λίγους".

Σε ο,τι αφορά το εθνικό επίπεδο, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ  αναφέρει πως η κυβέρνηση, εμφορούμενη απο την αντίληψη για το νέο ρόλο του κράτους και την επαναφορά του πολίτη στο επίκεντρο της πολιτικής, προχωρά σε πολύ συγκεκριμένες ενέργειες που θα οικοδομήσουν ένα κράτος δικαίου υπέρ του πολίτη, θα ξεριζώσουν το πελατειακό κράτος και θα εγγυηθούν πως η έξοδος της χώρας απο την κρίση θα είναι μόνιμη.

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: