Παρασκευή 22 Ιουλίου 2011

ΔΗΛΩΣΗ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΓΙΑΝΝΗ ΔΡΙΒΕΛΕΓΚΑ


Δήλωση του Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, Γιάννη Δριβελέγκα, στα εγκαίνια του πρατηρίου τοπικών προϊόντων, στο Εκθεσιακό Κέντρο του Δήμου Πολυγύρου Χαλκιδικής, στις Καλύβες.

Εκφράζω τα ειλικρινή μου συγχαρητήρια για την πρωτοβουλία και για τις προσπάθειες των παραγωγών του Δήμου Πολυγύρου, να δημιουργήσουν αυτόν το Συνεταιρισμό, αλλά και για το αποτέλεσμά του.
Χαίρομαι ιδιαίτερα που βλέπω νέους ανθρώπους, με όρεξη και ιδέες, να είναι μπροστάρηδες σ’ αυτήν την προσπάθεια.
Το εκθετήριο των τοπικών προϊόντων είναι το..... πρώτο στο είδος του στο Νομό, αποτελεί το πρώτο βήμα προβολής και ανάδειξης των αγροτικών μας προϊόντων, καθώς αρκετά από αυτά έχουν μοναδική διατροφική αξία.

Το πρώτο βήμα έγινε. Με συνδυασμένες και συντονισμένες προσπάθειες, αξιοποιώντας και την τουριστική κίνηση του νομού μας, μπορούμε να πετύχουμε περισσότερα.

Η μεσογειακή διατροφή, τα ποιοτικά και υγιεινά προϊόντα είναι το συγκριτικό μας πλεονέκτημα και πρέπει να το αξιοποιήσουμε.

Βασική πολιτική του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων είναι να καταστήσουμε την αγροτική μας παραγωγή βασικό μοχλό ανάπτυξης.

Ενισχύουμε και στηρίζουμε, μέσα από διάφορα Ευρωπαϊκά Προγράμματα αλλά και από Εθνικούς Πόρους, παρόμοιες πρωτοβουλίες, νέων αγροτών ή ομάδων παραγωγών, με στόχο τα αγροτικά μας προϊόντα να καταστούν γνωστά και ανταγωνιστικά, στην παγκοσμιοποιημένη πλέον αγορά, που θα έχει ως αποτέλεσμα την ενίσχυση του εισοδήματος των παραγωγών αλλά και της Εθνικής μας Οικονομίας.

Εύχομαι καλή επιτυχία σ΄αυτήν την νέα προσπάθεια, σ’ αυτό το νέο ξεκίνημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: