Πέμπτη 18 Αυγούστου 2011

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΣΤΑ ΛΙΜΑΝΙΑ ΝΙΚΗΤΗΣ ΚΑΙ ΟΡΜΟΥ ΠΑΝΑΓΙΑΣ


Τα λιμάνια της Νικήτης και του Όρμου Παναγίας επισκέφθηκε σήμερα το μεσημέρι ο Δήμαρχος Σιθωνίας κ. Ιωάννης Τζίτζιος για να επιθεωρήσει την ομαλή λειτουργία τους.
Ο κ. Τζίτζιος εξέφρασε την ικανοποίησή του, καθώς τα δύο λιμάνια, της Νικήτης και του Όρμου Παναγίας, αποτελούν πλέον και πόλο έλξης μικρών τουριστικών σκαφών παρέχοντας όλες τις υπηρεσίες σύγχρονων τουριστικών καταφυγίων σε δεκάδες σκάφη.

«Αισθάνομαι μεγάλη ικανοποίηση, διότι όταν πριν από 7 χρόνια, καταθέσαμε τις μελέτες για τα δύο αυτά λιμάνια είχαμε ως όραμα την..... κατασκευή τους, την ομαλή λειτουργία τους και την προσέλκυση τουριστών στην περιοχή της Σιθωνίας. Σήμερα βλέπουμε ότι τα λιμάνια αυτά αποτελούν κόσμημα για το Δήμο μας και σοβαρή υποδομή για την περεταίρω ανάπτυξη του τουρισμού μας. Τα δύο λιμάνια είχαν συνολικό προϋπολογισμό 5 εκατομ. ευρώ και μπορούν να φιλοξενούν πάνω από 120 σκάφη το καθένα» ανέφερε σε δηλώσεις του ο κ. Τζίτζιος.

Ο Δήμος Σιθωνίας θεωρεί ως βασικούς πυλώνες ανάπτυξης της Σιθωνίας τις λιμενικές υποδομές και στοχεύει στην περαιτέρω βελτίωσή τους.
Όπως επεσήμανε ο Δήμαρχος Σιθωνίας, στον προγραμματισμό του Δήμου είναι η κατασκευή ενός νέου, σύγχρονου λιμανιού στο Νέο Μαρμαρά, (βρίσκεται στη φάση των αδειοδοτήσεων) και παράλληλα την περίοδο αυτή γίνονται βυθομετρήσεις στο Πόρτο Κουφό ώστε να καταρτιστεί μελέτη για ένα σπουδαίο λιμενικό έργο, που θα μπορέσει να συνδέσει ακτοπλοϊκά τη Σιθωνία με τα νησιά των Βορείων Σποράδων.

Ο κ.Τζίτζιος ανέφερε επίσης ότι ο Δήμος Σιθωνίας το προσεχές διάστημα θα προτείνει στο Δήμο Κασσάνδρας διαδημοτική συνεργασία με σκοπό την έναρξη δρομολόγιων για τη σύνδεση των δύο χερσονήσων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: