Σάββατο 7 Απριλίου 2012

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στον Πολύγυρο

Προσθήκη λεζάντας
«Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Επαρχιακή οδό Πολυγύρου - Γερακινής, για την εκτροπή της κυκλοφορίας στη Χ.Θ. 1+758 κατά την εκτέλεση εργασιών στα πλαίσια του έργου ‘Περιμετρική οδός Πολυγύρου – Τμήμα  Αγ.Βλάσης προς Βράσταμα’» .
Απόφαση Διευθυντή Αστυνομικής Διεύθυνσης Χαλκιδικής
Α Π Ο Φ Α Σ Ι Ζ Ο Υ Μ Ε
΄ Α ρ θ ρ ο 1 ο
α) Κατά τη διάρκεια εκτέλεσης εν θέματι εργασιών Α΄ Φάσης, στα πλαίσια του έργου ‘Περιμετρική οδός Πολυγύρου – Τμήμα Αγ.Βλάσης προς Βράσταμα’, η κυκλοφορία των οχημάτων θα.....
εκτρέπεται και θα διεξάγεται αμφίδρομα από παρακαμπτήρια οδό μήκους 187μ. περιμετρικά του έργου, μίας λωρίδας κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση, σύμφωνα με την εγκεκριμένη από τη Δ/νση Τεχνικών Έργων / Π.Κ.Μ. οριζόντια και κάθετη σήμανση.
β) Κατά τη διάρκεια εκτέλεσης εν θέματι εργασιών Β΄ Φάσης, στα πλαίσια του ανωτέρω έργου, η κυκλοφορία των οχημάτων θα εκτρέπεται και θα διεξάγεται αμφίδρομα από παρακαμπτήρια οδό μίας λωρίδας κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση, που θα ξεκινά από το παλαιό τεχνικό στην περιοχή του «Αγ. Βλάση», θα διέρχεται μέσα από το τεχνικό της προηγούμενης φάσης και θα καταλήγει στον άξονα προς Γερακινή, σύμφωνα με την εγκεκριμένη από τη Δ/νση Τεχνικών Έργων / Π.Κ.Μ. οριζόντια και κάθετη σήμανση.
ΑΔΑ: Β4ΩΛΙ-3ΦΛ
δ) Η συνολική διάρκεια των εργασιών ορίζεται σε τέσσερις (4) μήνες από ενάρξεως (17-04-2012) για την Α΄ Φάση και τέσσερις (4) μήνες από ενάρξεως για την Β΄ Φάση με καταληκτική ημερομηνία το αργότερο την 17-12-2012, οπότε και θα ισχύσουν οι ανωτέρω κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, ενώ μετά το πέρας τους να παραδοθεί το τμήμα της Επαρχιακής οδού πληρώντας
όλες τις προβλεπόμενες προϋποθέσεις, συμπεριλαμβανομένου και της ύπαρξης οριζόντιας και
κάθετης σήμανσης, άλλως να υποβληθεί εγκαίρως εγκεκριμένη μελέτη κυκλοφοριακών ρυθμίσεων για την εκτέλεση της Γ΄ Φάσης. Ο προγραμματισμός των εργασιών της Β΄ Φάσης να γνωστοποιηθεί εγγράφως στο Τμήμα Τροχαίας Πολυγύρου τουλάχιστον πέντε (5) ημέρες προ ενάρξεώς τους, ενώ η έναρξη θα πραγματοποιηθεί κατόπιν εγκρίσεως της ανωτέρω Υπηρεσίας.
ε) Με μέριμνα και ευθύνη του εργολήπτη του έργου και των εκτελούντων εν γένει τις εργασίες, να γίνει η απαραίτητη και προβλεπόμενη σήμανση, σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν.2696/99 «περί Κ.Ο.Κ.» όπως τροπ. με Ν.3542/07 και της υπ’ αριθ. ΔΙΠΑΔ/ΟΙΚ/502/2003 ΦΕΚ 946 Β’ από 9-7- 2003 απόφασης Υπουργού Εθνικής Οικονομίας, προς αποφυγή τροχαίων ατυχημάτων και την έγκαιρη ενημέρωση των οδηγών.
στ) Εξουσιοδοτούμε το Τμήμα Τροχαίας Πολυγύρου για τη λήψη αποφάσεων για άλλα πρόσθετα μέτρα κυκλοφοριακής τεχνικής κατά τόπο αρμοδιότητας, εφ’ όσον απαιτηθεί.
΄Α ρ θ ρ ο 2 ο
Η ισχύς της παρούσας απόφασης αρχίζει από της δημοσιεύσεώς της σύμφωνα με το άρθρο 109 του Κ.Ο.Κ. και την τοποθέτηση των σχετικών πινακίδων σήμανσης, οι δε παραβάτες αυτής διώκονται και τιμωρούνται σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 420 του Π.Κ. & άρθρων 4,5,52,103,104 και 105 του Ν.2696/99 «περί Κ.Ο.Κ.», όπως τροποποιήθηκε με Ν.3542/2007 (ΦΕΚ50 Α’).


Ο Δ Ι Ε Υ Θ Υ Ν Τ Η Σ
Κων/νος Αλ. ΠΑΠΟΥΤΣΗΣ
Αστυνομικός Διευθυντής 


Δεν υπάρχουν σχόλια: