Παρασκευή 18 Μαΐου 2012

Μεγάλη χορωδιακή συνάντηση πέντε χορωδιών της Χαλκιδικής στα Ν. Μουδανιά


Στα πλαίσια των πολιτιστικών του δραστηριοτήτων ο Παγχαλκιδικός Σύλλογος εδώ και ένα χρόνο έχει καθιερώσει τη διοργάνωση ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΩΝ ΧΟΡΩΔΙΩΝ ΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ με σκοπό την ψυχαγωγία των συμπατριωτών μας και την ανάδειξη του πολιτιστικού προσώπου της Χαλκιδικής.
Μέχρι σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί τρεις χορωδιακές συναντήσεις:
Η ΠΡΩΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ στη....
Θεσσαλονίκη το Μάιο του 2011 για τους Χαλκιδικιώτες της Θεσσαλονίκης, με τις χορωδίες Αρναίας, Φάρου Ν. Μουδανιών, Ένωσης Βαβδινών, Συλλόγου Μεγαλοπαναγιωτών και Παγχαλκιδικού Συλλόγου.
Η ΔΕΥΤΕΡΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ στον Πολύγυρο, το Δεκέμβριο του 2011, με συνδιοργανωτή το Δήμο Πολυγύρου και με τις χορωδίες Πολυγύρου, Σταγείρων-Ακάνθου, Γαλάτιστας, Κασσάνδρειας και Παγχαλκιδικού Συλλόγου.
Η ΤΡΙΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ με Δημοτικά τραγούδια πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη στις 31-3-2012 με τις χορωδίες Ν. Τενέδου-Ν. Φλογητών, Κρήνης, Βασιλικών, Μεταγγιτσίου και Παγχαλκιδικού Συλλόγου. Όλες συγκέντρωσαν πολύ κόσμο και απέσπασαν καλές κριτικές.
Πρόθεσή μας είναι να πραγματοποιούνται τρεις ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΧΟΡΩΔΙΩΝ ΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ το χρόνο. Δύο, άνοιξη και φθινόπωρο, εκ περιτροπής, στις κωμοπόλεις και τα χωριά της πατρίδας μας της Χαλκιδικής και μία το χειμώνα στη Θεσσαλονίκη για τους εκεί συμπατριώτες μας..
Με το ΔΕΛΤΙΟ αυτό γνωστοποιούμε ότι έχει προγραμματισθεί να πραγματοποιηθεί,
σε συνδιοργάνωση με το Δήμο Ν. Προποντίδας (ΟΠΑ), η 4η Συνάντηση Χορωδιών της Χαλκιδικής,
την Κυριακή 20 Μαίου 2012 , ώρα 20.30΄, στα Μουδανιά στην κλειστή αίθουσα του Δήμου.
Στη συνάντηση έχουν αποδεχθεί την πρόσκληση και έχουν δηλώσει συμμετοχή οι χορωδίες : 1) Της Δημοτικής Κοινότητας Ν. Μουδανιών 2) Της Δημοτικής Κοινότητας Ν. Καλλικράτειας, 3) Του Πολιτιστικού Συλλόγου Σημάντρων, 4) Της Αρναίας, του Αριστοτέλειου Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Αριστοτέλης και 5) Του Παγχαλκιδικού Συλλόγου .
Προγραμματισμός:
Α) Κάθε χορωδία θα πει τέσσερα έως πέντε τραγούδια για 20 το πολύ λεπτά . Καλό θα είναι, εφόσον είναι δυνατό και υπάρχουν στο ρεπερτόριο, ένα τουλάχιστο τραγούδι από τα πέντε να είναι παραδοσιακό.
Β) Οι τίτλοι των τραγουδιών, μαζί με σύντομο βιογραφικό της χορωδίας πρέπει να φθάσουν έγκαιρα στα χέρια του προέδρου μας (τηλ. και φαξ 2310/318-840 και κινητό 6946470157) , για να ετοιμασθούν αφίσες, προγράμματα, προσκλήσεις κλπ., τα οποία θα λάβουν έγκαιρα όλες οι χορωδίες..
Γ) Η μετάβαση της κάθε χορωδίας από την έδρα της στα Ν. Μουδανιά και επιστροφή θα γίνει με φροντίδα και δαπάνη δική της.
Δ) Τη φροντίδα και τα έξοδα της διοργάνωσης αναλαμβάνουν ο Παγχαλκιδικός Σύλλογος και ο ΟΠΑ του Δήμου Ν. Προποντίδας.
Ε) Αρμόδιος υπεύθυνος-συντονιστής ο πρόεδρος Μιχ. Καρτσιώτης (2310 318 840 και κινητό 6946 47 01 57).

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια: