Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2012

Νέος Μητροπολίτης Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου εξελέγη ο αρχιμανδρίτης Θεόκλητος Αθανασόπουλος

Νέος Μητροπολίτης Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου εξελέγη ο αρχιμανδρίτης Θεόκλητος Αθανασόπουλος, πρωτοσύγκελος μέχρι πρότινος  της Μητρόπολης Μαντινείας και Κυνουρίας.    Στην πρώτη ψηφοφορία για την κατάρτιση του τριπροσώπου έλαβαν ο αρχιμανδρίτης Θεόκλητος Αθανασόπουλος 51 ψήφους, ο αρχιμανδρίτης Ιγνάτιος Ρηγανάς 44 ψήφους και ο αρχιμανδρίτης Χρυσόστομος Μαϊδώνης 41 ψήφους.
Στην δεύτερη ψηφοφορία για την...


εκλογή νέου Μητροπολίτη Ιερισσού ο αρχιμανδρίτης Θεόκλητος Αθανασόπουλος έλαβε 40 ψήφους, ο αρχιμανδρίτης Ιγνάτιος Ρηγανάς 20 ψήφους και ο αρχιμανδρίτης Χρυσόστομος Μαϊδώνης 14 ψήφους.

Η χειροτονία του νέου Μητροπολίτη θα τελεσθεί την Κυριακή στην Τρίπολη. Ο νέος Μητροπολίτης  θα ενθρονιστεί στην Αρναία μόλις ολοκληρωθεί η προβλεπόμενη διαδικασία έκδοσης του σχετικού Προεδρικού Διατάγματος και η σχετική ημερομηνία θα γνωστοποιηθεί από τον Τοποτηρητή Μητροπολίτη Κασσανδρείας κ.Νικόδημο.


Βιογραφικό του νέου Μητροπολίτη Ιερισσού

Ο Αρχιμανδρίτης Θεόκλητος, κατά κόσμον Παναγιώτης Αθανασόπουλος, του Γρηγορίου και της Αδαμαντίας, εγεννήθη εις Τρίπολιν Αρκαδίας τη 13ῃ Νοεμβρίου 1955.

Έλαβεν τα εγκύκλια γράμματα εις Τρίπολιν και εν συνεχεία εσπούδασεν εις την Θεολογικήν Σχολήν του Πανεπιστημίου Αθηνών, λαβών το πτυχίον με άριστα.

Εκάρη Μοναχός υπό του μακαριστού Μητροπολίτου Μαντινείας και Κυνουρίας κυρού Θεοκλήτου Β΄ (Φιλιππαίου) τη 6ῃ Δεκεμβρίου 1978.


Υπό του ιδίου Μητροπολίτου εχειροτονήθη Διάκονος τη 10ῃ Δεκεμβρίου 1978 και Πρεσβύτερος τη 26ῃ Οκτωβρίου 1980 εις τον Ιερόν Ναόν Αγίου Δημητρίου Τριπόλεως, προχειρισθείς αυθημερόν εις Αρχιμανδρίτην.


Διά της υπ’ αριθμ. 1255/553/3-4-1979 Πράξεως της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, διωρίσθη Ιεροκήρυξ της Ιεράς Μητροπόλεως Μαντινείας και Κυνουρίας, ενω διά του υπ’ αριθμ. Πρωτ. 11/10-1-1992 Αρχιερατικού Γράμματος του Σεβ. Μητροπολίτου Μαντινείας και Κυνουρίας κυρού Θεοκλήτου Β΄, διωρίσθη Πρωτοσυγκελλεύων της Ιεράς Μητροπόλεως.

Είναι μέχρι σήμερον υπεύθυνος του Ποιμαντικού έργου εις τας Δικαστικάς Φυλακάς Τριπόλεως, καθώς επίσης υπεύθυνος του Νεανικού και Κατηχητικού έργου της Ιεράς Μητροπόλεως Μαντινείας και Κυνουρίας.


Εκ παραλλήλου εξυπηρετεί τας Εφημεριακάς ανάγκας των Ενοριών Αγίου Δημητρίου Καλτεζών και Τιμίου Προδρόμου Μαυρογιάννη Μαντινείας.

Εχει δημοσιεύσει αρκετάς εποικοδομητικάς μελέτας θεολογικού και κοινωνικού περιεχομένου εις Εφημερίδας και Περιοδικά και έχει συγγράψει και εκδώσει δύο βιβλία. Το πρώτον με τίτλον ΕΚΚΛΗΣΙΑ: Ο ΑΥΘΕΝΤΙΚΟΣ ΦΥΛΑΚΑΣ ΚΑΙ ΕΡΜΗΝΕΥΤΗΣ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΓΡΑΦΗΣ και το δεύτερον υπό τον τίτλον ΑΠΟ ΠΤΕΡΥΓΩΝ ΑΜΒΩΝΟΣ.


του Θοδωρή Δούκα
halkidikinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: