Παρασκευή, 5 Οκτωβρίου 2012

Στην Αθήνα η Μέρκελ

Στην Αθήνα θα βρίσκεται την Τρίτη ( 9/10) η Καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ, προκειμένου να έχει συνάντηση με τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.
Την είδηση επιβεβαίωσε ο εκπρόσωπός της κ. Μέρκελ . Θα πρόκειται για μια «επίσκεψη εργασίας» στην διάρκεια της οποίας τα κύρια θέματα συζήτησης θα είναι....

«η κατάσταση στην Ελλάδα, η κατάσταση στην ευρωζώνη, διεθνή θέματα και οι διμερείς σχέσεις των δύο χωρών», είπε ο Στέφεν Ζάιμπερτ, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

«Το μήνυμα το οποίο η Γερμανία θέλει να μεταδώσει στην Ελλάδα είναι αυτό που η καγκελάριος πάντοτε μετέφερε, ειδικά όταν ο κ. Σαμαράς είχε έλθει στο Βερολίνο, δηλαδή: θέλουμε να βοηθήσουμε την Ελλάδα και την σταθεροποίηση στην ευρωζώνη», διευκρίνισε ο εκπρόσωπος της καγκελαρίας.


«Διαπιστώνουμε ότι υπό την κυβέρνηση Σαμαρά γίνεται μια πιο σθεναρή μεταρρυθμιστική προσπάθεια και υποστηρίζουμε την συνέχισή της», είπε ακόμη ο Ζάιμπερτ.


«Χαιρόμαστε για την αποδοχή από την Καγκελάριο κ. Ανγκελα Μέρκελ, της πρόσκλησης που της είχε απευθύνει ο Πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.


«Είναι η πρώτη φορά μετά από πέντε χρόνια, που η καγκελάριος της Γερμανίας επισκέπτεται την Ελλάδα. Η επίσκεψη αυτή είναι πολύ θετική για την ενίσχυση των παραδοσιακών δεσμών των δύο κρατών και σίγουρα θα αποτελέσει ένα περαιτέρω βήμα για τις σημαντικές μελλοντικές ευρωπαϊκές αποφάσεις», σχολίασε ο Σίμος Κεδίκογλου. 


«Μας δίδεται έτσι η ευκαιρία να παρουσιάσουμε τη συνολική, πραγματική κατάσταση της χώρας, που βρίσκεται στα όριά της και να ζητήσουμε, με συγκροτημένο τρόπο, να διαμορφωθεί το ολοκληρωμένο πλαίσιο εξόδου από την κρίση», αναφέρει σε δήλωσή του ο
πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος.
 
«Νομίζω ότι αυτή η επίσκεψη δείχνει ότι υπάρχει βούληση από τους εταίρους να δοθεί κάποια λύση στη χώρα μας», δήλωσε στον realfm 97,8 ο εκπρόσωπος Τύπου της Δημοκρατικής Αριστεράς, Ανδρέας Παπαδόπουλος.

Όπως μετέδωσε το Mega δεν πρόκειται να γίνει συνάντηση της γερμανίδας καγκελαρίου με τον πρόεδρο της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα.

real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: