Σάββατο 25 Μαΐου 2013

ΣΥΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΥΡΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΣΙΘΩΝΙΑΣ

Tο Συντονιστικό Τοπικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Σιθωνίας συνεδρίασε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, υπό την προεδρία του Δημάρχου κ. Ιωάννη Τζίτζιου, την παρουσία του Διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Χαλκιδικής κ. Κωνσταντίνου Παχίδη, εκπροσώπων του Δασαρχείου, της Αστυνομίας και του Λιμενικού, των αρμοδίων αντιδημάρχων, των προέδρων των Δημοτικών και Τοπικών κοινοτήτων, εκπροσώπων των εθελοντικών ομάδων της περιοχής και....
άλλων εμπλεκομένων εκπροσώπων φορέων.
Στόχος της συνεδρίασης ήταν η πρόληψη, ο συντονισμός και η άμεση καταστολή των πυρκαγιών κατά την αντιπυρική περίοδο, δεδομένου ότι ο Δήμος Σιθωνίας βρίσκεται στις περιοχές υψηλής επικινδυνότητας.
Ο Δήμαρχος Σιθωνίας κ. Ιωάννης Τζίτζιος  ανέφερε ότι οι υπηρεσίες του Δήμου και όλες οι Δημοτικές και Τοπικές Κοινότητες βρίσκονται σε ετοιμότητα, ενώ ζήτησε την άμεση συνδρομή εναέριων μέσων πυρόσβεσης σε περίπτωση πυρκαγιάς στη χερσόνησο της Σιθωνίας. Παράλληλα εξήρε το έργο των δύο εθελοντικών ομάδων πυροσβεστών που δραστηριοποιούνται στο Δήμο Σιθωνίας.
Ο Διοικητής της Π.Υ. Χαλκιδικής κ. Κωνσταντίνος Παχίδης, ζήτησε από την πλευρά του να υπάρχει συντονισμός των εμπλεκομένων σε περίπτωση πυρκαγιάς, ενώ αναφέρθηκε ιδιαίτερα στο κομμάτι της πρόληψης.
Ο Δήμος Σιθωνίας, καλεί τους δημότες και επισκέπτες της περιοχής να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί τους θερινούς μήνες και επισημαίνει ότι απαγορεύεται η καύση κλαδιών και χόρτων κατά την αντιπυρική περίοδο, διότι η περισσότερες αιτίες πυρκαγιών οφείλονται σε αμέλεια.
Παράλληλα τονίζει ότι η ελεύθερη κατασκήνωση είναι παράνομη και ζητά από όλους να περιφρουρούν και να διαφυλάσσουν το φυσικό περιβάλλον της Σιθωνίας ως κόρην οφθαλμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: