Πέμπτη 4 Ιουλίου 2013

ΚΑΜΑΜΠΕΤΗ ΧΑΤΖΗΣΑΒΒΑΣ ΣΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ

5ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ
ΣΑΒΒΑΤΟ 6 ΙΟΥΛΙΟΥ, ΩΡΑ 21:30
ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ: «Αγαμέμνων» του Αισχύλου,
από το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Κοζάνης
 Ο Αγαμέμνων αποτελεί το πρώτο από τα τρία έργα της τριλογίας του Αισχύλου Ορέστεια. Τα άλλα δύο είναι oι Χοηφόροι και oι Ευμενίδες. Η Ορέστεια, η μοναδική τριλογία η οποία διασώθηκε ολόκληρη, λειτουργεί ως σημείο πολλαπλών αναφορών και συμβολισμών σε σχέση με την δύναμη και την αρτιότητα του ποιητικού της μεγαλείου.
Για τον Αισχύλο, η θυσία της κόρης του Ιφιγένειας από τον Αγαμέμνονα για να εξευμενίσει τους θεούς και να οδηγήσουν αυτόν και το Ελληνικό στράτευμα στην Τροία, είναι και ο ισχυρότερος λόγος για την... βασίλισσα Κλυταιμήστρα και μητέρα της Ιφιγένειας, να κρατήσει άσβεστο το μίσος ενάντια στον Αγαμέμνονα και να κατακρεουργήσει, αυτόν και την ερωμένη του Κασσάνδρα, ιέρεια του Απόλλωνα, τη νύχτα που επιστρέφει θριαμβευτής στο Άργος έπειτα από τον δεκαετή Τρωικό πόλεμο.
Ο σκοτεινός Δαίμων του Οίκου των Ατρειδών, ο Αλάστωρ, δεν θα ησυχάσει αν ο Ορέστης δεν εκδικηθεί για το φόνο του πατέρα του Αγαμέμνονα και δεν τιμωρήσει και την ίδια του τη Μάνα, την Κλυταιμήστρα...
Στον Αγαμέμνονα, η ιστορία των προσώπων είναι γνωστή κι αυτό κάνει την Τραγωδία εξαιρετικά οικεία. Στην Αισχύλεια Τραγωδία η συλλογική συνείδηση του ανθρώπου που χαρακτηρίζεται από Θεοσέβεια, Θεοφοβία, συνεχή αγωνία και σημάδια Ακατανίκητου Τρόμου βρίσκει τον εκφραστή της στο σώμα του Χορού.
Μετάφραση: Νικολέτα Φριντζήλα Σκηνοθεσία: Νικαίτη Κοντούρη Σκηνικά - κοστούμια: Γιώργος Πάτσας Μουσική σύνθεση και διδασκαλία: Σοφία Καμαγιάννη Χορογραφία: Ερμής Μαλκότσης Φωτισμοί: Ελευθερία Ντεκώ Δραματουργική ανάλυση-βοηθός σκηνοθέτη: Λεωνίδας Παπαδόπουλος Βοηθός Σκηνογράφου: Δώρα Γαζή Μακιγιάζ φωτογράφησης και παράστασης: Αχιλλέας Χαρίτος Βοηθός χορογράφου: Αγνή Παπαδέλη
Παίζουν: Καρυοφυλιά Καραμπέτη (Κλυταιμήστρα), Μηνάς Χατζησάββας (Αγαμέμνων), Θεοδώρα Τζήμου (Κασσάνδρα), Βασίλης Μπισμπίκης (Αίγισθος), Θέμης Πάνου (Κήρυκας), Βασίλης Χαλακατεβάκης (Φύλακας), Κορυφαίοι (με αλφαβητική σειρά): Θύμιος Κούκιος, Βασίλης Πουλάκος, Κρις Ροντάνοφ, Κώστας Φαλελάκης, Μενέλαος Χαζαράκης, Χρήστος Καλκάνης (κλαρινέτο).
Γενική είσοδος: 15 ευρώ. Φοιτητικό, μαθητικό, άνεργοι: 12 ευρώ. Ηλεκτρονική προπώληση viva.gr και τηλεφωνικά στο 11876

Δεν υπάρχουν σχόλια: