Πέμπτη 4 Ιουλίου 2013

Eρώτηση του Γιάννη Δριβελέγκα με θέμα: «Το παρεμπόριο βασιλεύει»

Προς : Τους κ.κ. Υπουργούς 1) Ανάπτυξης
2) Προστασίας του Πολίτη
Θέμα : « Το παρεμπόριο βασιλεύει »

κ κ. Υπουργοί
Τα πρώτα σημάδια από το τουριστικό μας προϊόν καταγράφονται ως θετικά και αισιόδοξα. Όμως επιτακτική είναι η ανάγκη πάταξης του παρεμπορίου το οποίο στους τουριστικούς κυρίως προορισμούς έχει πάρει τεράστιες διαστάσεις. Δεν είναι υπερβολή να πει κανείς ότι το παρεμπόριο βασιλεύει. Είναι αδιανόητο όταν η χώρα μας και η οικονομία μας προσμένουν πολλά από το τουριστικό μας προϊόν και την κίνηση της αγοράς να... δραστηριοποιούνται παράνομα και ανεξέλεγκτα όσοι ασχολούνται με το πλανόδιο εμπόριο εις βάρος των εμπορικών και βιοτεχνικών επιχειρήσεων, οι οποίες είναι επιφορτισμένες με όλα τα νόμιμα έξοδα που προβλέπει η σχετική νομοθεσία προκειμένου να λειτουργήσουν οι επιχειρήσεις τους.
Εκτός όμως των οικονομικών λόγων που επιβάλουν την πάταξη του παρεμπορίου πολύ σημαντικοί είναι και οι λόγοι υγιεινής και ασφάλειας αφού τα προϊόντα που εμπορεύονται οι παράνομοι πλανόδιοι είναι αμφιβόλου ποιότητας και μπορούν να βλάψουν και την υγεία των αγοραστών.
Απαιτούνται επομένως άμεσα και κυρίως αποτελεσματικά μέτρα αντιμετώπισής του προβλήματος, όπως αυστηροί έλεγχοι στις συνοριακές πύλες, στις αποθήκες συγκέντρωσης, στα λιμάνια και στους χώρους διακίνησης πεζοδρόμια, πλατείες, παραλίες κ.τ.λ..  
Γι αυτό Σας ερωτώ
Τι μέτρα πρόκειται να λάβετε ώστε να παταχθεί το παρεμπόριο που στερεί ευρώ από την αγορά και τα κρατικά ταμεία από τους διαφυγόντες φόρους;

Αθήνα 4/7/2013
Ο ερωτών Βουλευτής

Δριβελέγκας Ιωάννης

Δεν υπάρχουν σχόλια: