Δευτέρα, 15 Ιουλίου 2013

Nέος γύρος επεισοδίων στη Χαλκιδική για τα μεταλλεία

O διοικητής του αστυνομικού τμήματος Αρναίας Αστέριος Βαρκάρης τραυματίστηκε ελαφρά στο Παλαιοχώρι Χαλκιδικής κατά τη διάρκεια των επεισοδίων μεταξύ των κατοίκων που αντιδρούν στην εξόρυξη χρυσού με εργαζόμενους στα μεταλλεία.
Ο διοικητής νοσηλεύεται εκτός κινδύνου  στο Γενικό Νοσοκομείο Πολυγύρου. Σύμφωνα με τον χειρουργό του νοσοκομείου Παναγιώτη Κολοκούρη, ο κ. Βαρκάρης φέρει θλάση στον αυχένα και...
κάκωση στο γόνατο, ενώ ανέφερε ήπια ζάλη και απώλεια μνήμης των γεγονότων του τραυματισμού του. Νοσηλεύεται στο νοσοκομείο για παρακολούθηση και σε λίγες μέρες αναμένεται να πάρει εξιτήριο.
Μετά από συγκέντρωση κατοίκων στον Πολύγυρο και διαμαρτυρία τους έξω από το δημαρχείο του Δήμου Αριστοτέλη στην Αρναία, το πλήθος κατευθύνθηκε στο Παλαιοχώρι όπου συναντήθηκε με εργαζόμενους στην εταιρεία. Οι δύο ομάδες ήρθαν σε αντιπαράθεση με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ένα άτομο.
Ο εκπρόσωπος της “Ελληνικός Χρυσός” Κωνσταντίνος Γεωργαντζής επικαλούμενος πληροφορίες παρευρισκομένων κατοίκων του Παλαιοχωρίου και εργαζομένων στην εταιρεία, επισημαίνει στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ότι “οι αντιδρώντες στη μεταλλευτική δραστηριότητα επιτέθηκαν σε εργαζόμενους στην εταιρεία και κατοίκους του χωριού, μεταξύ των οποίων γυναίκες και παιδιά”.
Ο αντιδήμαρχος Αριστοτέλη Βασίλης Μοσχόπουλος αναφέρει ότι “κατά τη διαμαρτυρία έξω από το δημαρχείο, στην Αρναία, οι συγκεντρωμένοι επιχείρησαν να παραβιάσουν το κτίριο, διατυπώνοντας απειλές κατά του δημάρχου ενώ στο επεισόδιο στο Παλαιοχώρι τραυματίστηκε ο διοικητής του αστυνομικού τμήματος της Αρναίας”.
Από την άλλη πλευρά, ο Γιώργος Λαγόντζος, κάτοικος Χαλκιδικής, επικαλούμενος πληροφορίες από τους συμμετέχοντες στη διαμαρτυρία, επισημαίνει στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ότι “εργαζόμενοι στην “Ελληνικός Χρυσός” προκάλεσαν φραστικά τους διερχόμενους με αποτέλεσμα να ακολουθήσουν επεισόδια”.
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: